Foto: SVT

Boende: ”Tråkigt för grannarna om de får flytta ut”

Uppdaterad
Publicerad

Emine Karakaya bor i den fastighet på Grimstagatan i Vällingby som under onsdagen skadades i en explosion.

– Jag är jätteglad att min son inte är hemma och så tänker jag att det är jäkla tråkigt för grannarna om de får flytta ut, säger Emine Karakaya.

Emine Karakaya fick höra talas om olyckan först när hon kom hem. Strax utanför det skadade hyreshuset byggs ett nytt hyreshus. Det var i samband med bygget som en spängning gick fel. Av någon anledning har en täckmatta, som används vid sprängningar, flugit iväg med sten och grus och orsakat stora skador på lägenheterna intill.

Emine Karakaya och andra hyresgäster som SVT har pratat med berättar att sprängningarna från byggarbetsplatsen får deras lägenheter att skaka.

– Det känns som jordskalv, man kan ligga i sängen och känna att golvet skakar så det har varit ganska otäckt men jag tänkte att de vet vad de gör, men tydligen inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.