Foto: TT

Boende vaknade av automateld

Uppdaterad
Publicerad

På lördagmorgonen fick SVT Nyheter samtal från oroliga stockholmare boende runt Essingeöarna, som väckts av automateld. – De kan vara lugna, det är bara en övning, säger Dan Grip på Stockholmspolisen.

Skottlossning (med lösa skott), båtar, militär personal på land. Södra delar av Stockholm fick se sig ”invaderat” på lördagsmorgonen. Men lugn – ryssen har inte kommit – utan det rör sig bara om en planerad militärövning i områdena Gröndal, Hägersten och Aspudden strax söder om Stockholms innerstad.

– Den kommer pågå hela dagen, 08-18, med skottlossning och liknande, säger Dan Grip på polisens länskommunikationscentral.

Information har gått ut till boende i området per post, men ändå ringer telefonerna sig varma.

– Ljudet sprider ju sig över vattnet, så folk ringer in från hela västerort också; Essingeöarna och Bromma. Det har varit väldigt mycket samtal, säger Dan Grip med en suck.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.