Botkyrkabyggen vann pris för sin satsning ”Qvinna” där långtidsarbetslösa kvinnor erbjuds anställning. Foto: Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen vinner ännu ett jämställdhetspris

Publicerad

Botkyrkabyggen har vunnit Arbetsförmedlingens jämställdhets- och mångfaldspris för projektet Qvinna, där långtidsarbetslösa kvinnor får anställning inom hyresbolaget. Priset delades ut under eventet Jämställdhetsdagen.

Arbetsförmedlingens event hålls i fyra städer på internationella kvinnodagen och det går ut på att företagare ger goda exempel på hur de kan rekrytera fler nyanlända kvinnor och öka mångfalden på arbetsmarknaden.

Projektet Qvinna är en jämställdhetsatsning som startade för drygt två år sedan av Botkyrkabyggen i Fittja. Hyresbolaget anställer kvinnliga lokalvårdare från närområdet som ska städa trapphus och ta hand om utemiljön. Ambitionen var även att kvinnornas närvaro skulle öka den upplevda tryggheten i området.

Vann över ett 20-tal bidrag

Inför fredagen har Arbetsförmedlingen haft en viral jämställdhetskampanj på sociala medier där man fick lämna in bidrag om ”bästa initiativ inom jämställdhet”. Ett 20-tal bidrag kom in, och jämställdhets- och mångfaldspriset gick till Botkyrkabyggen med följande motivering:

Botkyrkabyggen – inte enbart för den senaste satsning ”Qvinna i Botkyrka” – utan för att den hänger samman med ett medvetet, strategiskt och mångårigt arbete för ökad jämställdhet och mångfald, vilket borgar för att ni kan bidra till en positiv utveckling som är hållbar över tid och som kan spridas till fler områden i samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.