Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två kvinnor har avlidit efter en lägenhetsbrand i Alby under natten mot lördag. Foto: SVT

Två personer döda efter lägenhetsbrand i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern och en ung kvinna dog i samband med lägenhetsbranden i Alby söder om Stockholm, uppger polisen på lördagsförmiddagen. Ytterligare tre personer skadades i branden.

Polisen utreder händelsen som mord alternativt mordbrand.

Larmet om branden kom vid 02.47 natten mot lördagen. En brand hade brutit ut på femte våningen i ett flerfamiljshus i Alby i Botkyrka.

Fem personer fördes till sjukhus. En av dessa hittades enligt polisen på marken nedanför huset och tros ha hoppat ut från lägenheten i samband med att branden utbröt.

Våldsvågen i Stockholm

Polisen kunde senare bekräfta att två kvinnor, en i 50-årsåldern och en i 18-årsåldern avlidit. Anhöriga är underrättade.

De tre andra som fanns i bostaden har kunnat höras av polis.

Förundersökning om mordbrand

Enligt en boende i området som SVT Nyheter har pratat med hördes en kraftig smäll från lägenheten. Men det är inget som polisen kan bekräfta.

– Vi är precis i början av förundersökningen. Men det verkar ha brunnit ganska bra eftersom det fortfarande var varmt i lägenheten i går, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

På grund av att lägenheten fortfarande var för varm har man ännu inte kunnat gå in i lägenheten. Polisen vill därför inte uttala sig om brandorsaken.

– Vi kunde inte genomföra en teknisk undersökning av bostaden i går, ambitionen är att göra det i dag, säger Eriksson vid 8.30-tiden på söndagen.

Polisen uppger att man arbetar utifrån många tänkbara scenarion. I nuläget utreds händelsen som mord alternativt mordbrand.

Efter att ha upprättat avspärrningar genomfördes under lördagen bland annat dörrknackning, spårsökning och inventering av eventuella filmer från kameror i närområdet. Under söndagen var räddningstjänsten på plats för att göra efterkontroll och meddelade då att det nu är möjligt för polisen att gå in i lägenheten.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till SVT:s reportrar på svtnyheter@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet