Ingen person uppges vara skadad Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Brand i flerfamiljshus i Nacka – tre lägenheter förstörda

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett flerfamiljshus i Kummelnäs i Nacka. Ingen uppges ha blivit allvarligt skadad men tre lägenheter i fastigheten förstördes.

– Det kommer inte gå att flytta in i lägenheterna, säger Benny Winblad von Walter, operativ chef på Södertörn brandförsvarsförbund.

Branden upptäcktes av personer som passerade fastigheten vid 08-tiden på söndagsmorgonen. Då fanns det fortfarande boende kvar i fastigheten. Fyra stationer från räddningstjänsten var på plats och jobbar med branden.

– Folk hade spontanutrymt innan vi kom fram till platsen, säger Benny Winblad von Walter, operativ chef på Södertörn brandförsvarsförbund.

Polisen biträdde räddningstjänsten med bland annat avspärrningar kring brandplatsen. Enligt räddningstjänsten finns det till en början risk att branden skulle sprida sig till intilliggande hus. Klockan 10.50 uppgav räddningstjänsten att branden är släckt.

– Tre lägenheter är förstörda, men vi har räddat två intilliggande fastigheter. Vi förhindrade att branden spred sig.

Två fick vård på plats

Räddningstjänsten tvingades riva väggar och tak för att komma åt glödbränder. Det kommer finnas personal kvar på plats minst en timme till.

Är några skadade?

– Ingen är förd till sjukhus, men 15 personer är omhändertagna och två personer som hade andats in rök fick vård på plats, säger Benny Winblad von Walter.

Fastigheten liknar ett 1600-talshus men ska enligt räddningstjänsten vara byggt på 90-talet.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.