Förödelsen var stor vid branden på Ingarö. Foto: Pontus Altin

Industribyggnad totalförstörd i brand – startade med en moped

Uppdaterad
Publicerad

En industribyggnad på Ingarö förstördes i en brand under fredagen. Branden startade med en moped som brann, uppger Storstockholms brandförsvar.

En brand i en större industrilokal på Ingarö bröt ut under natten till fredag. Larmet kom in kl 01.08 och nio stationer var på plats för att bekämpa elden.

– Vi åkte på ett larm om en moped som brann, den stod antagligen inne i byggnaden och sedan började det brinna runt omkring, säger Per Pettersson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar på eftermiddagen.

Brann ner

Den 600 kvadratmeter stora byggnaden rymmer två företag. Räddningstjänsten var tvungna att låta byggnaden brinna ner.

– Det ansågs vara färdigsläckt vid 10.30, då gick vi på efterbevakning. Nu är det lugnt på platsen och ingen rök och vi är inte kvar, sade Per Pettersson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar på eftermiddagen.

Enligt uppgifter ska inga personer ha skadats i samband med branden. Det finns inga misstankar om brott, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.