Ett 40-tal brandmän bekämpade radhusbrandeni Huddinge på fredagskvällen. Foto: Pontus Altin

Kraftig husbrand i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i två kedjehus i Sjödalen i Huddinge på fredagskvällen. Ett 40-tal brandmän var på plats för att stoppa spridningen. Vid midnatt meddelar räddningstjänsten att branden inte är släckt men under kontroll.

– Två hus som är sammanbyggda med garage har brunnit och är totalskadade, säger Emil Ring, informationsledare vid Södertörns brandförsvar.

Enligt polisen har de boende evakuerats på egen hand. Samtliga bostäder i kedjehuslängan är tömda uppger räddningstjänsten. En person ska ha förts till sjukhus med ambulans för kontroll.

Södertörns brandförsvar uppger att man tror att elden har startat på ett av husets utsida och sedan spridit sig in i fastigheten.

– Vi har sex stationer på plats och ett drygt 40-tal personer, säger Andreas Linder operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Branden under kontroll

Sammanlagt är det 14 hus i längan som är sammanbundna med garage mellan varje hus. Större delen av branden var släckt efter midnatt och spridningsrisken bedömdes inte längre vara akut. 

– Som vi bedömer det nu har vi läget under kontroll och frilägger takkonstruktionen i det som har brunnit, säger Emil Ring vid Södertörns brandförsvarsförbund till SVT Nyheter.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar vid brandplatsen hela natten och även under morgondagen för eftersläckningsarbete.

Räddningstjänsten på plats i Huddinge utanför Stockholm vid den radhusbrand som bröt ut under fredagskvällen Foto: Marko Säävälä / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.