Det brinner i ett radhus i Vällingby men brandposterna leverar inget vatten, något som försvårar släckningsarbetet. Foto: Marco Blomberg/Sthlmnews

Brand i radhus i Vällingby – två personer fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En radhusbrand i Vällingby i nordvästra Stockholm bröt ut på söndagseftermiddagen. Två personer har förts till sjukhus i ambulans.

Det var klockan 15.21 som räddningstjänst larmades om en bostadsbrand i ett radhusområde i Vällingby. 17 brandbilar var sammanlagt på plats för att bekämpa elden.

Släckningsarbetet försvårades av att brandposten initialt inte hittades då skyltar saknades och det låg ett stenblock ovanpå brandposten.

Men när Stockholm Vatten dök upp på platsen gick arbetet mycket smidigare berättar Josef Gustafsson, ledningsoperatör Räddningscentral Mitt:

– Stockholm Vatten har fixat med vattentillförseln, de lämnade vid klockan 17.38. Så nu går det väldigt bra, vi har en trend neråt så vi håller på att trappa ner på resurser.

Enligt räddningstjänst är branden under kontroll och man förväntas vara klara på platsen vid 20.00.

Tre skadade

Josef Gustafsson berättar att tre personer ska ha skadats i branden. Två fördes till sjukhus men en person, som är brandman, stannade kvar på platsen. Skadeläget är i nuläget oklart.

I en tidigare version av texten stod det att det först ska ha saknats vatten i brandposterna. Men enligt räddningstjänsten hade personal på plats problem att hitta brandpostdn då en skylt saknades och det låg ett stenblock ovanpå brandposten. Det ska inte ha varit något problem med vattentillförsel utan egna tankbilar försåg räddningstjänsten med vatten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.