Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ambulanser, räddningstjänst och polis är på plats. En person har enligt polisen lindriga rökskador. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Brand i radhuslänga i Nacka – boende evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner på vinden till en radhuslänga på Ljuskärrsberget i Nacka kommun. Räddningstjänsten arbetar för att begränsa branden och flera boende har evakuerats.

Larmet kom in vid halv fem-tiden på måndagseftermiddagen. En brand ska ha startat på taket på en radhuslänga och har nu spridit sig över längan men är än så länge fortfarande begränsad till vinden.

Åtta lägenheter har enligt räddningstjänsten evakuerats.

– Den är omfattande på så sätt att det är kraftig svart rök och att branden är eskalerande, säger Ludwig Tejler, vakthavande befäl.

Oklart hur det kommer gå med lägenheterna

Över två timmar senare arbetar räddningstjänsten fortfarande med att kontrollera så att branden inte sprider sig neråt i huset.

– Vi kommer låta vinden brinna av. Hur det kommer bli med resten av huset vet vi inte nu men vi genomför akut restvärderäddning, alltså att hämta boendes tillhörigheter så de inte skadas av vatten eller brand, säger Ludwig Tejler.

Vid halv tio-tiden brann det fortfarande på taket och var räddningstjänsten var fortsatt där med gott om resurser. En kranbil har tagits ut för att lyfta bort delar från vinden för att på så sätt kunna släcka branden snabbare.

– Vi kommer nog vara kvar stora delar av natten.

Enligt polisen ska en person ha fått lindriga rökskador men ingen har behövt föras till sjukhus. En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.