Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand bröt ut i en gammal skönhetsklinik i Sollentuna under natten till måndag. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Brand på tidigare skönhetsklinik i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande brand har brutit ut på en nedlagd skönhetsklinik i Sollentuna, norr om Stockholm.

– Vi utreder branden som misstänkt mordbrand, det finns omständigheter som gör att vi tror att den är anlagd, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på måndagsmorgonen.

Runt klockan 00.30 natten till måndag nåddes räddningstjänsten av första larmet om en brand i en byggnad mellan Sollentuna och Rotebro, norr om Stockholm.

Det visade sig vara en nedlagd skönhetsklinik som brann. Det ska inte ha funnits någon spridningsrisk.

– Vi biträder räddningstjänsten, som inte begärt någon evakuering av intilliggande fastigheter, sa Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisen, under natten till måndagen.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden.

Misstänks vara anlagd

Vad som har orsakat branden är ännu oklart. Men polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand då branden misstänks vara anlagd.

– Så får utredningen visa om det stämmer eller inte, säger Carina Andersson.

Vid sjutiden på måndagsmorgon var branden släckt, enligt polisens webbplats. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det svalnat på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.