Brand i villa i Vendelsö

Uppdaterad
Publicerad

Räddningspersonal från två brandstationer arbetar just nu med en glödbrand i en tvåplansvilla i Vendelsö utanför Stockholm.

– Det är svårt att säga att den är under kontroll, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Vid klockan 16.45 larmades räddningstjänsten om en brand i en tvåplansvilla i Vendelsö i södra Stockholm. På plats konstaterades en glödbrand i trossbotten mellan våningsplanen.

– En glödbrand är väldigt svårarbetad, delvis för att den inte syns, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Det befann sig personer i bostaden vid tillfället men ingen ska ha kommit till skada.

Isolering bestående av vass och halm

För att lokalisera branden använder räddningspersonalen värmekameror men enligt Roger Magnusson krävs det stor försiktighet när man ska hitta rätt ställe att vattna på.

– Det här är en äldre villa med isolering i väggar bestående av vass och halm, det är ju ganska lättantändliga material. Öppnar man på fel ställe tillför man istället syre och då kan man få en riktig brand, säger Roger Magnusson.

Vid 18.30-tiden, nästan två timmar efter att branden startade, jobbade tio till tolv brandmän med släckningsarbetet.

– Det är svårt att säga att den är under kontroll men vi ser inga lågor.

Branden beror på något slags elfel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.