Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Kovan Alshawish/SVT

Brand på bilfirma i Danderyd

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit på en bilfirma i Danderyd under söndagen och räddningstjänsten var kvar på platsen även på måndagsmorgonen för att kunna jobba med krypbränder som annars kunnat uppstå.

Branden startade på söndag förmiddag vid 11-tiden. Det uppstod rökutveckling genom taket och personal från flera brandstationer har varit på plats.

– Det är en bilfirma med kontor, bilhall och verkstad, och vi har brand uppe på taket i en högdel. Den är svår att komma åt, säger Mikael Lundh, räddningsledare på plats.

Branden är koncentrerad till takkonstruktionen och enligt Storstockholms brandförsvar är det svårt att få krypbränderna på det stora taket under kontroll. Det handlar om en takyta på omkring 1500 kvadratmeter.

Det fanns ingen spridningsrisk till grannfastigheter.

– Det är inga personskador och som jag förstått det var bilfirman stängd. Det fanns ingen personal i byggnaden, säger Mikael Lundh.

Bilar bärgade

Polisen skriver på sin hemsida att de personbilar som står i byggnaden skulle bärgas för att ej fatta eld. Insatsen har nu avslutats.

Bilfirman ligger precis intill E18 men trafiken har inte påverkats där. Däremot har vägar varit avstängda runt Danderyd kyrka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.