Visa alla (5)

Kraftig brand på skola i Hammarby sjöstad

Publicerad

En brand bröt ut i en skola med kombinerad förskola i Hammarby sjöstad strax efter elva på fredagen. Hela skolan, med 230 barn och elever, fick evakueras.
– Det bolmade ut ur ett fönster, jag såg inga lågor men mycket rök. Jag mötte alla barn, de såg upprivna och ledsna ut och gick omkring i filtar, säger Maria Brännmark som arbetar på biblioteket i närheten.

Räddningstjänsten har haft en stor släckningsinsats med tolv enheter på plats. Branden bröt ut cirka 11.15 och strax efter tolv var branden släckt.

– Vi har påbörjat eftersläckningsarbetet, säger Kent Eriksson på Storstockholms brandförsvar.

”De ringde från dagis och bad oss att hämta barnen, jag var orolig först men de sa att det var bra med alla”, säger Johan Ring som fick hämta sin son Edgar i en lokal bredvid förskolan. Foto: Anna Starckman/SVT

Lugn evakuering

Totalt går 230 elever på skolan, varav 150 är förskolebarn och alla elever och medarbetare är utrymda. Paula Hammerskog från Vittra som driver skolan kom till platsen vid tolv-tiden.

– Evakueringen gick mycket lugnt till, de har övat mycket och alla gjorde precis som de skulle, och alla var ute på tio minuter. Barnen är nu i lokaler i närområdet, och föräldrar har börjat hämta, säger Paula Hammerskog.

Började på tredje våningen

Enligt Paula Hammerskog började branden på tredje våningen i byggnaden.

– Det är en lektionssal och arbetsrum för lärarna på tredje våningen. Det är rätt tydligt att det är där det började brinna, men hur det startade vet vi inte, säger Paula Hammerskog.

Enligt Paula Hammerskog ska inga vara skadade.

– Vad jag vet ska ingen vara skadade, men de är rädda så klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer