Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand bröt ut vid raffinaderiet i Nynäshamn på tisdagsförmiddagen. Foto: Cecilia Helmfrid

Sex personer vårdas för skador efter brand på oljeraffinaderi

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut på Nynäshamns oljeraffinaderi under tisdagsförmiddagen. Sex personer har fått skador varav en person har fått föras till sjukhus, enligt räddningstjänsten. Vid elvatiden var branden släckt, enligt räddningstjänst.

På plats syntes höga rökpelare under förmiddagen, men redan vid 11-tiden var branden släckt, enligt Södertörns brandförsvar. I samband med branden har sex personer fått sjukvård.

– Varav dessa har en person fått föras till sjukhus, fem personer har vårdats på plats, säger Cecilia Lundfelt, kommunikationschef på Södertörns brandförsvar.

Branden släckt

Larmet kom på tisdagsförmiddagen. Fem stationer inklusive raffinaderiets egen räddningspersonal kommer vara på plats till eftermiddagen för eftersläckningsarbete.

– Det är råolja som har brunnit, enligt uppgifter. Det har inte brunnit i någon fastighet utan på öppen mark, säger Cecilia Lundfelt, Södertörns brandförsvar.

– Branden är nu släckt, säger Cecilia Lundfelt, strax efter klockan 11 på tisdagsförmiddagen.

Polisen har startat utredning

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppsskada. Personer som har fått lättare skador undersöks på brandplatsen. Orsaken till branden är ännu inte fastställd, enligt Södertörns brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.