Branden i Henriksdal – Polisen misstänker mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att den kraftiga vindsbrand som härjade i ett sjuvåningshus i Henriksdalsringen öster om Stockholm var anlagd.

-Det har brunnit här två gånger tidigare. Det måste vara någon som har nyckel till vinden, annars kommer man inte in där uppe, säger Inga Johansson som bor i huset till ABC.

Polisen utreder mordbrand, vilket är rutin vid bränder utan klarlagd orsak i fastigheter där människor vistas. Men det finns ändå misstankar om att elden var anlagd.

Tillflykt hos släkt och vänner

Huset evakuerades så fort brandkåren kom till platsen. De boende i huset fick övernatta på hotell eller hos släkt och vänner. Under dagen utredde polisen branden.

-Jag fick inte med mig någonting, bara skorna och jackan. Mina mediciner blev kvar i lägenheten så det var verkligen chockartat, säger Markus Demeter som också bor i det brandhärjade huset till ABC.

På onsdagsförmiddagen hade ingen av de 117 boende som evakuerats kunnat återvända till sina lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.