Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
200 000 besökare från 130 olika länder när Taylor Swift under tre kvällar spelar i Stockholm – hör polisen om hur de jobbar kring säkerheten inför helgens konserter. Foto: SVT

Polisen om säkerheten under Taylor Swifts konserter i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Taylor Swift förväntas i helgen dra publik på cirka 200 000 personer till sina konserter i Stockholm. Det innebär en hel del planering av polisen, inte minst vad gäller att säkerställa tryggheten.

– Vi har den näst högsta terrorhotnivån och det tar vi höjd för i planeringen till helgens konserter, säger kommenderingschefen Susanne Wikland vid polisen i Stockholm.

Det pågår intensivt arbete med att dimensionera rätt resurser på rätt plats. Polisen följer en risk- och hotbedömning och anser att det finns tillräckligt med resurser och en bra planering inför helgen.

– Vi samarbetar också med andra samhällsaktörer, såsom ordningsvakter och kollektivtrafiken för ordning och säkerhet. Det kommer också finnas kameraövervakning kring arrangemanget, säger hon.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Polisens kommer följa sin risk- och hotbedömning och underrättelsebild hela veckan och skulle förutsättningarna ändras, säger Susanne Wikland, kommer resurserna ses över igen.

Hör mer i videon om polisens förberedelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet