Foto: TT/SVT

Brevlådorna tillbaka – i år går det att lämna sena deklarationer igen

Publicerad

För två år sedan försvann de särskilda brevlådor där man kunde lämna in sin pappersdeklaration i sista sekunden. Men det ledde till problem och i år är de tillbaka igen, men bara på fyra platser i hela länet.

Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl, men förra året var det många som ville lämna in sin pappersdeklaration i sista sekunden, utan att ha någonstans att lämna dem. Därför stack folk in dem under dörrspringor till Skatteverkets olika kontor. Det tyckte Skatteverket inte var särskilt lyckat.

– Vi har utvärderat hur inlämningen av pappersdeklarationer gick till förra året och mot bakgrund av att flera deklarationer lämnades in via dörrspringor är vi är självklart inte nöjda. Vi måste vara lyhörda och i år gör vi det därför enklare även för dem som vill lämna pappersdeklarationen direkt till oss, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Nu finns fyra tillfälliga brevlådor i Stockholms län där man kan lämna sin pappersdeklaration. Platserna är öppna dygnet runt under perioden 16 april – 2 maj. Samtliga Skatteverkets servicekontor tar också emot deklarationer, men bara under vanliga kontorstider, se adresserna på Skatteverkets hemsida.

Se vårt reportage från Götgatan på deklarationsdagen 1989 Foto: SVT

Här finns de tillfälliga brevinkasten

Visa

På de här orterna finns brevinkast som är öppna dygnet runt, 16 april–2 maj:

• Solna: Solna strandväg 10

• Stockholm (Kista): Isafjordsgatan 30 D

• Stockholm (Kungsholmen): Lindhagensgatan 76

• Södertälje: Turingegatan 24

Det går dock inte att posta sin deklaration till dessa adresser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer