Två personer hittades allvarligt skadade efter ett bråk i Brandbergen utanför Stockholm natten till onsdagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Bröder häktade misstänkta för mord i Brandbergen

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder häktades idag i Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök i Brandbergen i onsdags. En man i 25-årsåldern avled av sina skador och en kvinna fick allvarliga skador.

Det var natten mot onsdagen som en ung man och en ung kvinna hittades skadade i ett bostadsområde i Brandbergen i Haninge kommun efter att ha skadats av någon form av stickvapen. Mannen avled av sina skador.

– Båda bröderna bestred häktningarna och förnekar brott, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare, till SVT Stockholm och fortsätter:

– Det handlar om skarpt våld. Mannen dog inte på plats utan dödförklarades först senare. Kvinnans skador är allvarliga men inte livshotande.

De båda misstänkta bröderna är sedan tidigare dömda för våldsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.