Brutalt rån i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade personer rånade igår en kiosk i Botkyrka, medan de tvingade ner den kvinnliga kioskägaren på golvet och hotade henne med ett pistolliknande föremål hejade en stor mängd ungdomar på. – Det får mig att rysa, säger polis.

Det var strax före nio-tiden på söndagskvällen som två maskerade personer rånade en kiosk i Alby i Botkyrka. Rånarna tvingade ner kioskägaren på golvet och hotade henne med ett pistolliknande föremål. Allt medan flera ungdomar hejade på rånarna.

– Det får mig att rysa, säger Albin Näverberg, polisens presstalesperson. Man tänker att, tänk om det varit ens eget barn som hejat på när en människa blir så kraftigt förnedrad.

Albin Näverberg säger att det är ovanligt med sådant beteende vid rån.

– Vi har många misshandelsfall där folk har hejat på och det har gjort att de förvärrats, men när det gäller rån så har jag aldrig varit med om det förut.

Stal cigaretter och kontanter

De maskerade rånarna uppfattades vara 18-20 år. De lämnade platsen på en moped med stöldgodsen som bestod av kontanter och cigaretter i en orange så kallad big bag.

Polisen hoppa kunna komma vidare med utredningen.

– Det var ingen på plats som ville berätta något, men det är uppenbart att det är många som sett det hela, säger Albin Näverberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.