Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SL: Bussarna ställdes in för att garantera passagerarnas säkerhet

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens snöoväder skapade busskaos när alla linjebussar i innerstaden och i södra länet ställdes in under sju timmar.

– Det kom mycket snö på kort tid och vi bedömde att det inte var säkert att köra innan snöröjning och halkbekämpning var genomförd, säger Karolina Wichman på SL:s pressjour.

SVT: Hur ser Trafikkontoret på att det sju timmar innan SL kunde börja köra bussarna igen?

–Det kan inte jag svara på, jag har ingen aning om varför de gör den bedömningen. Vi hade inte stora avvikelser igår, säger Malinda Flodman pressansvarig på Trafikkontoret i Stockholm stad.

Mer snö väntar – SL uppmanar resenärer att jobba hemifrån på måndagen

Under söndagen väntas ännu mer snö enligt SMHI, men kollektivtrafiken i regionen har rullat på som vanligt under förmiddagen, förklarar SL:s pressjour. Resenärer i kollektivtrafiken uppmanas att titta på sl.se. för att få uppdaterad information om trafiksituationen i länet.

SL varnade under söndagseftermiddagen för att det finns risk för störningar i kollektivtrafiken både idag och imorgon och på sin hemsida uppmanas de resenärer som kan att jobba hemifrån på måndagen.

Hör SL och Trafikkontoret i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.