Bussen som hjälper till att starta eget

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes bussen som åker runt och ger råd och tips på hur man startar eget företag. Den specialutrustade bussen erbjuder allmän affärsrådgivning och föreläsningar i Stockholms ytterområden.

– Vi har märkt att fler och fler från ytterområdena till Stockholm vill starta eget, men inte riktigt vet var man börjar. Vi ser så mycket innovation och bra idéer och vi hoppas nu att bussen ska nå ut med vår information och visa vår möjlighet att hjälpa dessa personer att starta företag, säger Start-Up Stockholms VD Wadih El-Achkar i ett pressmeddelande.

Gratis affärsrådgivning

Invigningsturen gick till Vällingby men efter det kommer Start Up-bussen att rulla mellan bland annat Skärholmen, Rinkeby/Tensta, Farsta och Medborgarplatsen i City. Den specialutrustade bussen erbjuder allmän affärsrådgivning och föreläsningar men det går även att boka upp bussen som mötesrum.

Nå ut till fler

Start Up Stockholm startades för att främja Stockholms företagande och bussen är ett initiativ från Start Up Stockholm tillsammans med SEB, ALMI och Stockholms Stad. Målsättningen är att nå över 6000 Stockholmare och enligt finansborgarrådet Karin Wanngård (S), vill man underlätta och nå fler människor som kan tänka sig att starta eget företag.

– Genom att jobba uppsökande så når vi fler människor. Det är viktigt eftersom det bidrar till fler jobb och bättre tillväxt. En av stadens största styrkor är den kreativa och innovativa kraft som finns här, och det här är ett sätt från stadens sida att möta upp det, säger Karin Wanngård, finansborgarråd, Stockholm i ett pressmeddelande.

Enligt Start Up resulterar rådgivningen i att 2 600 nya företag startas, vilket i sin tur leder till 1 400 företag, som omsätter mer än 600 000 kr per år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.