Jennie Fridolin, ansvarig för social hållbarhet, säger att de har försökt hitta andra sätt att bidra på Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Inga praktikanter från närområdet under polishusbygge

Uppdaterad
Publicerad

När NCC skulle börja bygga polishuset i Rinkeby var beskedet att de att de ville rekrytera praktikanter från närområdet. Något de misslyckats med.

NCC fick kontraktet värt 520 miljoner kronor för att bygga det nya polishuset i Rinkeby. Ambitionen var att delar av detta också skulle komma de boende i området till del.

När NCC tog det första spadtaget till polishuset i december 2017, sa byggbolagets Sverigechef Henrik Landelius att de vill rekrytera byggnadsarbetare från området och erbjuda praktikplatser. Något som de nu ser ut att inte kunna hålla.

”Det var lite extra jobbigt”

Jennie Fridolin, ansvarig för social hållbarhet för NCC building Sverige, säger att det finns personal från Rinkeby som jobbar på bygget – men de har anställts av NCC tidigare.

Man har dock inte lyckats ta in praktikanter från närområdet av den anledningen att polisens säkerhetskrav för att släppa in praktikanter på bygget var för höga.

– Vi har försökt att lösa det på andra sätt, säger hon.

NCC lät istället ungdomar från närområdet sommarjobba med att göra konstverket som hänger på den nybyggda muren runt polishuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.