Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett parhus i Vallentuna har totalförstörts i en brand under natten till lördag. Foto: STHLMNEWS

Kraftig brand i parhus i Vallentuna – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett parhus i Vallentuna började brinna kraftigt, och några kilometer därifrån brann det även i en mindre villa under några timmar natten mot lördag, rapporterar Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Räddningstjänst, ambulans och polis arbetade på platsen vid parhuset där det larmades om brand kvart i två på lördagen.

– Man försöker hindra att elden sprider sig till parhuset som ligger fyra meter bredvid, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Stockholms brandförsvar.

Många enheter på platsen

Han tillägger att mellan 30-35 räddningsarbetare har jobbat med släckningsarbetet under större delen av natten och morgonen. Branden ska nu vara under kontroll.

Vid 10-tiden ska en enhet från räddningtjänsten fortfarande vara kvar på platsen för efterbevakning. Parhuset beskrivs vara totaltförstört men spridningrisken ska nu vara begränsad, men den kan komma att påverka byggnaden intill som också väntas få skador.

– En person har fått åka ambulans till sjukhus med befarade rökskador, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl i polisregion Stockholm.

Dahlin uppger att man har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet och polisen har förhört boenden i området.

Ingen är ännu gripen.

Ytterligare en brand

Bara sex minuters bilfärd från parhuset brann det i en mindre villa som hyser en firma. Larmet inkom klockan 01.18 och flera enheter skickades till platsen. Ett 20-tal personer arbetade med släckningsarbetet, enligt Eriksson.

Branden var mindre här och räddningstjänsten kunde avsluta insatsen klockan 04 på lördagsmorgonen.

Polisen bedömer händelsen som brand utan misstanke till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.