Johan Nilsson (M) ordförande i exploateringsnämnden i Stockholms stad vill göra ett omtag med byggplanerna vid Järvafältet. Foto: privat/SVT

Byggplaner för 700 lägenheter vid Husby gård stoppas

Publicerad

Exploateringsnämnden i Stockholms stad stoppar nu planerna på att bygga 700 lägenheter vid Husby gård. Boende i området har protesterat och vill behålla grönområdet som ligger på Järvafältet.

SVT Nyheter Stockholm rapporterade i mars om ett protestmöte mot byggplanerna på Järvafältet. Det är Stockholms stad som planerar 700 nya lägenheter i området, men byggförfrågan kommer från Svenska Bostäder och byggföretaget Veidekke.

De som protesterat vill bevara naturen vid Husby Gård ner mot Järvafältet. Bakom protesterna står blanda andra Norra Järva Stadsdelsråd och Husby konst- och hantverksförening. Istället för att bygga runt fältet och skogsdungarna vill de se bostäder längs med Hanstavägen.

Och nu får de medhåll från exploateringsnämnden i Stockholms stad.

Planerar 2000 lägenheter i Husby

Johan Nilsson, moderat och ordförande i nämnden, vill nu ordentligt utreda andra byggplatser för de 700 lägenheterna där inte grönområden försvinner på samma sätt.

– Vi kommer be tjänstemännen att se hur vi kan minska påverkan på grönområdena. Så det kommer tas mindre grönområden i anspråk.

Men det är fortfarande Husby som är målområdet för 700 nya lägenheter?

– Absolut är det det. Vi kommer att sikta på att bygga runt 2000 lägenheter i Husby de kommande åren, säger Johan Nilsson (M), ordförande i exploateringsnämnden i Stockholms stad.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer