• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler springer igen efter pandemin – Tjejmilen drog över 13.000 Foto: Lisa Liljefors/SVT

Carolina Wikström från Uppsala IF vann tjejmilen på 33,51

Uppdaterad
Publicerad

Till tonerna av 90-talsmusik avgjordes idag traditionsenliga tjejmilen vid Gärdet i Stockholm. Loppet vanns av 28-åriga Carolina Wikström.

Det traditionsenliga loppet med start och mål på Gärdet har de senaste åren påverkats av pandemin med ett sjunkande deltagarantal. Men nu kommer man igen.

– Vi hämtar oss fortfarande från det, förra året var vi ganska många färre, men i år var vi omkring 13.500 som sprang. Så det är bra, säger arrangör Kristina Lager.

Som mest har tävlingen dragit 30.000 löpare. Fokus från starten 1984 har varit kvinnors lust att springa tillsammans, på senare år har temperaturen i tävlingsmomentet höjts och loppet drar deltagare från flera länder i världen.

Segraren i den 38:e upplagan av Tjejmilen blev Carolina Wikström, från Uppsala IF som sprang i mål på 33,51. På andra plats kom Hanna Lindholm från Högby IF med tiden 34,15.

Trafiken på Östermalm påverkas under loppets gång. Trafikinformation här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.