Bildelningsappar blir allt populärare. Vad mer kan vi tänkas dela på? Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Chatt: Vad kan du tänka dig att dela med andra?

Uppdaterad
Publicerad

I tuffa ekonomiska tider kan delning av saker vara en nödvändig lösning. Mellan grannar eller ibland främlingar. Så vad skulle du själv kunna tänka dig att dela med andra?

Dela med dig i chatten nedan om dina tankar eller kreativa lösningar.

Bildelning

Lisa • Varför har man bil i en stor stad? Fokus borde ligga i utveckling av kollektivtrafiken i men nu läser man tvärtom. Planerna är att det ska kosta mer och linjerna åker mer sällan istället....och sen undrar man varför behöver man dela?

Dela läsupplevelser! • I en bokcirkel delar man läsupplevelser. Sommarläs i sommar tillsammans med andra. Bokträffas på olika ställen. På ett fik. Ta med en picknickkorg och åk till någon plats.

Brevväxla - dela tankar och upplevelser • Brevväxla! Vi skriver för lite! Vi skickar för få brev till varandra.

Carl-Erik • Under en mycket kort tid - drygt 100 år- har det materiella blivit alltmer framträdande. Allt ska uppdateras jämt! Kläder. Det nya köket. Mobilen. Tv:n. När hinner vi fundera och och samtala med varandra? Det är viktigt att dela annat än just det materiella.

Sture • Det sägs att vi inte kommer att äga så mycket framledes utan vi kommer att bli prenumeranter på tjänster och produkter. Då är det någon annan som äger och bestämmer villkoren för användandet. Är det bra?

Emma • När jag växte upp hade jag en underbar farmor. Saft och en slät bulle och samtal. Att lyssna är något som vi idag inte gör i samma utsträckning som tidigare. Samtal kräver inte bara prat utan också ett aktivt lyssnande. Det borde vi bli bättre på. Att lyssna.

Dela med varandra utan ekonomiska intressen! • Hyra är framtiden tydligen. Men då kan man hamna i klorna på skumt folk. Har sätt SVT:s program om företaget RIVE - där det går ut på att lura folk. Ju fler tjänster som erbjuds ju mer måste vi kunna. Det kommer att bli svårt att ständigt vara uppdaterad. Bättre då att gå ihop några grannar och köpa trädgårdsgrejor ihop och dela. Då kan man själv bestämma regler kring själva delandet. Tror på delandet där det inte finns några ekonomiska intressen bakom

Sara • Sjukvård för alla - det är ett sätt att dela lika. Hoppas att den kommer att bli mer jämlik framöver!

Morfar • Jag är ganska noggrann med min bil. Sköter den väl för då håller den längre. Jag"lånar"ut min tid till att köra barnbarnen till fotbollen och annat.

Moa • Det är så mycket ekonomitänk i uthyrandet. Tänk om vi kunde bli mer generösa och låna av varandra istället. Jag har svårt att ta betalt. Tycker att jag är snål då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.