Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Är kraven vi ställer på en partner rimliga? I videon berättar Fredric Bohm, psykolog, vad riskerna kan vara med kravlistor. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Stjärntecken och dejting – läs vår chatt

Uppdaterad
Publicerad

Att låta astrologin styra ens kärleksliv är en växande trend bland unga. Uppgifter som SVT tagit fram visar att stjärntecken används allt mer när man ska beskriva sig själv i dejtingappen Tinder.

Finns det stjärntecken du föredrar eller väljer bort – och varför?

Eller tycker du att andra metoder för att hitta rätt partner är vettigare? Läs vad andra svarat i chatten, som nu är stängd.

Tar du hjälp av stjärntecken när du dejtar?

Tack till alla som deltagit i chatten. Nu stänger vi den för den här gången.

En salig blandning • Mitt stjärntecken är jungfru men mitt rising sign är stenbock med ett släng av fisk. Vilket typ av stjärntecken är jag mest kompatibel med? Jag har hört att jag kanske borde köra på vädurar men å andra sidan kan vi få en ganska toxic relation… är helt lost och jag vill få en partner NU

Mitt namn • Har inte SVT viktigare ämnen att bevaka än astrologi?

Man kan ju inte säga att vi bevakar astrologi, det här var bara en trendspaning som gjordes till Alla hjärtans dag. Och som min kollega Markus skrev längre ner i chatten:


Vi jobbar gärna med en mix av ämnen som intresserar vår publik. Vill du ta del av annan journalistik går det att hitta på vår sajt.

Undrar • Är det lika många tjejer som killar som sysslar med astrologi?

Bra fråga, men det är nog svårt att få svar på det

Lite magkänsla är också bra! • Så mycket som har skrivits i detta ämne. "Lika barn leka bäst" Nej, det är olikheterna som är viktiga. Amelia har säkert vänt ut och in på det mesta i hennes tidning.

Välja och välja bort? • Tror inte man kan välja. Men välja bort kan man definitivt.

Mycket att lära! • Först måste man veta vilket stjärntecken man är. Sen allt det andra. Det är en lång uppförs backe innan man har lärt sig allt.

Sten • Absolut! Är väl ett finfint sätt att sortera bort folk på. Tror man på allvar på astrologi, så kommer det inte bli någon match ändå. Så mycket behändigt skulle jag säga.

En fundering skadar aldrig. • Killen som ni intervjuat. Funderar ju i alla fall. Så det är ju ett gott tecken på att hitta någon som passar.

Justin • Jag tycker att det finns något intressant här för forskning i psykologi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.