Föreställningen Mad in Finland ges på Subtopia i Alby. Foto: Moa Ferm/SVT

Nu intar cirkusen Stockholms scener

Uppdaterad
Publicerad

I helgen startar årets upplaga av Stockholms cirkusfestival Cirkusmania. SVT var med under en repetition av föreställningen ”Mad in Finland” som handlar om de turnerande finska cirkusartisternas hemlängtan.

Cirkus för bebisar, cirkusnattklubb, kurs i clownteknik och cirkus som möter filosofi är bara några av föreställningarnas teman. Cirkusfestivalen går att se på 23 scener i 11 kommuner runt om i Stockholmsregionen.

– Vi finns från Vallentuna och Österåker i norr till Alby och Nykvarn i söder och på ett antal scener inne i stan, säger Kiki Muukkonen, festivalchef och konstnärlig  programchef på Subtopia.

CIRKUSMANIA

Cirkusfestivalens andra upplaga pågår under tio dagar med start den 7 februari. Initiativtagare är Subtopia, ett kreativt centrum i Alby, Botkyrka och arrangeras med stöd från region Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.