Blåsarsymfonikerna kan fortsätta

Uppdaterad
Publicerad

I elfte timmen lyckades Stockholms läns blåsarsymfoniker få till en ny åtgärdsplan som lever upp till kulturnämndens krav och nu får man stöd av landstinget.

Därmed kan den tidigare nedläggningshotade verksamheten få fortsätta.

Bästa hastigheten i City

Max 30 km i timmen och bort med alla trafikljus, det anses vara det bästa för säkerhet och framkomlighet i Stockholmstrafiken, enligt entydiga forskningsresultat.

– Vinsterna skulle främst vara att olyckorna minskar, tryggheten ökar, särskilt för äldre. Och det skulle bli ett bättre samspel mellan bilister och bättre trivsel, menar Andras Varhelyi, forskare vid Lunds Tekniska Högskola.

Mest lappade gatan

Mäster Samuelsgatan är Stockholms mest lappade gata. Hittills i år har 3.061 parkeringsböter delats ut bara här. På andra plats ligger Riddargatan och därefter Sveavägen.

SM i matte

Matematisk problemlösning är vad de här eleverna på Viktor Rydbergs gymnasiet håller på. 160 gymnasieskolordeltar i SM i matte. Fem timmar hade eleverna på sig för de sex frågorna. Men Natalie Axelsson var klar redan efter två och en halv timme.

– Det kändes som om det gick bra, men jag vågar inte ta ut något i förskott, säger Natalie Axelsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.