Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) Foto: Ann Sehlin/SVT

Daniel Helldén (MP) slutar som trafikborgarråd – blir riksdagsledamot

Publicerad

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lämnar Stockholmspolitiken och ska under kommande fyra åren representera Miljöpartiet i riksdagen. Det skriver han i ett inlägg på twitter.

– Nu börjar ett stort arbete med att lyfta miljö-och klimatfrågorna och lyfta Stockholmsfrågor i riksdagen, säger Daniel Helldén.

Daniel Helldén (MP) valdes in som oppositionsborgarråd 2011 i Stockholms stad. Efter valet 2014 blev han Stockholms trafikborgarråd med sikte på ett samhälle med fossilafria resor. Nästa vecka avslutas uppdraget som trafikborgarråd men han kommer att sitta kvar som ordförande i trafiknämnden fram till mitten av oktober.

Under åren har han arbetat för en nedläggning av Bromma flygplats och införandet av fler cykelbanor, men det har också handlat om elsparkcyklar och bristande snöröjning – frågor som stundvis har skapat debatt och där stockholmarna har haft många åsikter.

– Det finns de som retar upp sig. Stora förändringar påverkar folks vardag men det får man leva med som politiker, säger Daniel Helldén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.