Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta videon för att höra vad eleverna Abed Alrahman Saifelddine och Aliya Salmis, i årskurs 8, tankar om att deras skola har vunnit. Foto: Hashi Ahmed/SVT

De går på ''Årets skola'' 2023: ”Det känns jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen blev Järvaskolan i Kista korad till ''Årets skola''. Ett pris som delas ut av ungdomsorganisationen Mentor Sverige årligen.

– Jag är ärad att min skola har vunnit det här priset, säger högstadieeleven Abed Alrahman Saifelddine.

Totalt tävlade över 100 skolor i hela landet, fem stycken blev nominerade och till slut segrade Järvaskolan i Kista nordväst om Stockholm.

En jury bestående av fem personer i Mentor Sverige, både äldre och yngre, ansåg att Järvaskolan lyckats få sina elever att främja kunskap. Med mod att testa sina gränser och en tro på att drömmar kan bli verklighet.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Samarbete med Järvaskolan

– Vi är stolta att en skola i ett resurssvagt område tilldelas ett pris som är nationellt. Det betyder jättemycket, säger Manel Rodrick utvecklingsledare på Järvaskolan.

Priset till årets skola delades ut av H.M. Drottning Silvia under en galakväll på Konserthuset i Stockholm.

Starta videon för att höra vad eleverna Abed och Aliya på Järvaskolan tycker om priset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet