Möt Anders Andrae och hans ständige vandringskamrat, assistanshunden Iris, när de tränar inför vandringen på nio mil senare i sommar. Du får också veta vilka äventyr som deltagaren Anders Eriksson varit ute på. Foto: Sandra Kjellström/SVT

De ska ta sig an nio mil – i rullstol och permobil

Uppdaterad
Publicerad

Tio äventyrslystna deltagare med funktionsvariationer ska ta sig an den nio mil långa Vasaloppsleden i terrängrullstolar. I slutet av juli är det dags för Sveriges första rullstolsexpedition. SVT hängde med när deltagarna träffades för att förbereda sig inför utmaningen.

  • ”Den långa vandringen” sker den 24-31 juli. Vandringen längs Vasaloppsleden är uppdelad i sju etapper med 1,5 mil om dagen.
  • De tio deltagarna övernattar i tält eller stuga. Med på vandringen finns servicetekniker för permobil, kock och vandringsledningsföljebilar.
  • Projektet stöds av Naturvårdsverket och finansieras av Svensk Friluftslivs projekt Luften är fri.
  • Tanken med vandringen är att deltagarna kan umgås, dela erfarenheter och nya upplevelser efter en lång isolering under pandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.