Fossilfritt Stockholm genom att beskatta fossildrivna bilar – två politiker med helt vitt skilda åsikter kring förslaget. Foto: Sandra Johnsson/SVT

DEBATT: Daniel Helldén (MP) och Daniel Källenfors (M) om fossilfritt Stockholm till 2030

Uppdaterad
Publicerad

Majoriteten i Stockholms stad vill göra det dyrare för bensin- och dieselbilister än för elbilister att åka in och ur innerstan. Detta förslag har väckt ont blod hos bland annat kommunstyrelsens ordförande i Lidingö. SVT mötte två toppolitiker i Ropsten för debatt.

Tidigare i juni kom nyheten om att den grönblåa majoriteten höjer miljöambitionerna och vill se ett fossilfritt Stockholm redan 2030. För att nå dit vill man att bilar med förbränningsmotor ska betala högre trängselskatt och högre parkeringsavgifter än bilar som går på el.

Reaktionen från Daniel Källenfors (M) lät inte vänta på sig:

Daniel Källenfors (M) facebookinlägg efter den grönablåa majoriteten informerat om sitt förslag kring ett fossilfritt Stockholm till 2030. Foto: Facebook

SVT mötte Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad, och Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande i Lidingö stad, för en debatt om förslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.