Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Poliser fick gripa in när det blev bråkigt i samband med en demonstration mot regimen i Iran vid Utrikesdepartementet på Gustaf Adolfs torg på tisdagskvällen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

50-tal demonstranter tog sig in på museum

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal demonstranter tog sig in på Medelhavsmuseet i centrala Stockholm på tisdagskvällen. Två personer greps men släpptes senare under natten.

På tisdagskvällen tog sig ett 50-tal demonstranter olovligen in på Medelhavsmuseet i centrala Stockholm. Demonstranterna hade deltagit i en tillståndsgiven demonstration på Gustav Adolfs torg.

– Vi tror att det har varit någon form av verksamhet på museet som väckte känslor hos demonstranterna, sa Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

På museet hölls under tisdagskvällen en paneldiskussion om protesterna i Iran under rubriken ”Bakom rubriken: demonstrationerna i Iran – vad händer nu?”. Enligt Polisen var det hätsk stämning och stökigt och man försökte freda panelen och mota bort demonstranterna.

Två greps men släpptes senare

Polisen var tvungna att ta till våld för att få ut demonstranterna, uppgav Ola Österling på polisen, under tisdagskvällen. Två personer greps misstänkta för våldsamt upplopp men släpptes senare under natten. De två som greps och släpptes är fortsatt misstänkta.

Utanför museet var det fortsatt ”högt tonläge” efter att demonstranterna hade tagits ut från byggnaden men polisen bedömde att läget var under kontroll och vid 21.15-tiden avslutades insatsen.

Polisen kommer nu att granska kamerabilder och förhöra anställda på museet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.