Foto: SVT/Arkiv

Den misstänktes tillgångar frysta

Publicerad

Bilar, hus och båtar säkras inför en fällande dom.

Den affärsman som misstänks ha förskingrat nästan 28 miljoner från Stockholm stad i samband med renoveringen av Söderledstunneln, har nu fått sina tillgångar frysta.

Fem båtar, fyra snöskotrar, två fyrhjulingar, en gaffeltruck, två sommarhus, en industrifastighet, en villa och fyra bilar. Dessa dyrbara ägodelar har den misstänkte affärsmannen i 50-års åldern inte längre tillgång till.

Bedrägeri vid renoveringen av Söderledstunneln

Anledningen är att mannen inte har några pengar på sina konton längre, och för att säkra att skatteverket och stockholm stad ska kunna få tillbaka pengarna som misstänks ha förskingrats, har nu såväl tings- och hovrätt beslutat att mannen inte längre ska ha kontroll över dessa saker, en så kallad kvarstad är inrättad.

Åtal i själva skuldfrågan ska ha väckts senast i slutet av september, och om mannen skulle dömas, så kommer med stor sannolikhet husen, båtarna, snöskotrarna och bilarna att tvångssäljas för att betala tillbaka dom 27,7 miljoner kronor mannen misstänks ha förskingrat med hjälp av bluffakturor i samband med renoveringen av Söderledstunneln.

Mannen hävdar att han är oskyldig till det han misstänks för.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bedrägeri vid renoveringen av Söderledstunneln

Mer i ämnet