Turkisk regimkritisk journalist misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

En regimkritisk turkisk journalist misshandlades i fredags svårt utanför sitt hem i Tullinge utanför Stockholm. Efter två dagar på iva kommer han fortfarande inte ihåg någonting av händelsen.

Exil-journalisten Ahmet Dönmez blev misshandlad utanför sin lägenhet i Tullinge på fredagseftermiddagen. Han har fått flera hot under en längre tid. Enligt honom själv har han hotats på grund av sina artiklar om kopplingen mellan maffian och den turkisk regeringen.

– Jag har kommit till Sverige för att kunna få skydd som en journalist. Nu känner jag mig inte trygg alls i Stockholm, säger Ahmet Dönmez.

Reportern arbetade tidigare på den turkiska tidningen Zaman i Ankara men flydde till Sverige för sex år sedan, enligt hans hemsida på grund av politiska påtryckningar, och har numera en Youtube-kanal med många prenumeranter.

Hör hans berättelse i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.