Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör en självkritisk Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna, om läget på Malmvägen Foto: Per Karlsson

Polisen självkritisk till situationen på Malmvägen: ”Det är ett misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Släktbaserad kriminalitet som skapar tystnadskulturer och unga män som tillsammans begår brott fullt synligt. Det är enligt polisen vardagen för invånarna på Malmvägen i Sollentuna sedan 70-talet. Men nu lovar polisen högre närvaro och bättre relationer med de boende.

Enligt polisen finns idag två utsatta områden i Sollentuna, Edsberg och Tureberg, där den senare bedöms vara mer utsatt och därför betraktas som ett riskområde, men det är inte hela Tureberg som avses.

Tureberg pekas ut – men fokus på Malmvägen

Tureberg ett utsatt område, stämmer det verkligen? Är det inte Malmvägen?

– Ja, jo en spade är en spade. Tureberg innefattar ju väldigt många områden där det inte finns en samhällshotande brottslighet, det är Malmvägen och närområdet som är det utmanande området i Tureberg, säger Christoffer Bohman lokalpolisområdeschef Sollentuna.

Har det blivit bättre eller sämre med åren?

– Det har inte blivit bättre.

I klippet ovan hör du Christoffer Bohman utveckla resonemanget kring tidigare misslyckanden och vad  man ska göra nu för att lyckas på Malmvägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer