Elham Norouzi och Habib Zohali tycker det är obehagligt att dödsskjutningarna kommit så nära inpå. Foto: SVT

”Det gör ont i hjärtat”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter dödsskjutningen i Rissne är stämningen dämpad bland dem vi möter på torget.

– Det gör ont i hjärtat, var det här än händer. Men det är klart att det kommer närmare när det händer där man bor, säger Elham Norouzi.

Polisens avspärrningar vajar fortfarande i vinden på förmiddagen efter att en man skjutits ihjäl på torget i Rissne.

– Det är tråkigt. Det är inte första gången. Det verkar vara en kedja som utlösts som gjort att det händer grejer hela tiden, säger Habib Zohali, som bor i området.

– Jag tror att många föräldrar känner på samma sätt, man känner en viss oro för sina barn som går på skolorna här – det är ett familjeområde, säger Habib Zohali.

”Jag är rädd för barnens skull”

Han får medhåll av Elham Norouzi.

– Det är jätteobehagligt. Jag har själv barn och jag är rädd för deras och alla andra barns skull – vad ska det här sluta med?

Och just när det gäller skolorna och barnen så tycker Elham Norouzi att mer behövs göras.

– Man måste jobba förebyggande och göra det i ett mycket tidigare stadium, säger Elham Norouzi.

Dödsskjutningarna har blivit vardag

Även om de flesta skjutningarna sker mellan kriminella på kvällar och nätter när inte så många människor är ute så försvinner inte oron för det, menar Habib Zohali.

– När man vaknar på morgonen och hör vad som hänt så känns oron väldigt nära inpå. Även om det händer på natten så gör det detsamma för oron, säger Habib Zohali, som tycker att det gått alldeles för långt med alla dödsskjutningar.

– En enda dödsskjutning är en för mycket, men nu har det blivit den vardag vi har. Det känns tufft. Jag hoppas att polisen och myndigheterna kan göra någonting åt det här, säkra teknisk bevisning så man kan få fast de skyldiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.