Det var många glada besökare när SVT:s Rinkebyredaktion höll öppet hus. Foto: SVT

Det här vill Rinkebybor se mer av i nyheterna

Uppdaterad
Publicerad

Många nyfikna och intresserade tittare kom och hälsade på oss när vi hade öppet hus i Rinkeby på fredagen. Vi frågade vad besökarna vill se mer av i våra sändningar och här kommer svaren.

– Jag tycker att mer positivitet ska lyftas fram. Barnen och ungdomarna behöver höra mer positiva nyheter. Det gäller även de vuxna, speciellt om nyheterna handlar om ens område som man bor i, säger en psykologistudent som vill vara anonym.

”Mer glada saker från Rinkeby”

Mellan klockan 13-16 på fredagen hade SVT:s Rinkebyredaktion öppet hus och det var många kom förbi för att säga hej. Lilla Aktuellt fanns också på plats för att prata om nyheter med barn.

– Jag vill se mer sport. Och mer glada saker från Rinkeby, säger 10-åriga Hassan.

– Vi vill att området lyfts mer. Nu rapporterar man mycket om problemen i området, men det finns så mycket annat. Det är tråkigt att ha en dålig stämpel, säger en förbipasserande mamma.

Tipsa redaktionen

Telefonnummer: 08-784-8920 eller e-post: stockholm@svt.se (skriv Förort i ämnesraden).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.