Ida tycker det är skrämmande att folk tar lagen i egna händer och spränger bilar. Foto: SVT

”Det är skrämmande” säger boende i området

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter var på plats under förmiddag i bostadsområdet som skakades av en explosion och träffade grannar – skrämmande, tyckte de vår reporter pratade med.

Ett stilla bostadsområde norr om Stockholm skakades av en explosion vid halv ett-tiden natten mellan söndagen och måndagen.

– Det känns absolut oväntat och skrämmande, tycker jag, att bo i ett lugnt område och så händer något sådant här. Det är väldigt tråkigt för de som råkat ut för det här, säger Ida som bor i området.

Bombattentat mot polischef

Hur tycker du det känns med tryggheten att bo här nu?

– Jo men jag tycker ändå att jag känner mig trygg att bo i det här området. men det är obehagligt om det finns en koppling till vad man arbetar med, att någon kommer och utför något sådant här. Så det känns ju läskigt tycker jag. Man arbetar för att göra något bra i samhället och för människor och så utsättas för något liknande, säger Ida.

SVT:s reporter Valentina Xhaferi. Foto: SVT

”Man blir arg och ledsen”

Finns det någon känsla av att du blir lite förbannad?

– Det blir man så klart om folk börjar ta lagen i egna händer och börjar spränga bilar och annat i ens område. Det är klart man blir arg och ledsen och det är skrämmande.

En annan granne som vill vara anonym berättar att hon hörde explosionen.

– Jag var redan vaken eftersom vi nyligen haft inbrott, så jag sover lite dåligt, berättar kvinnan som bor ungefär femhundra meter från polismannens bostad.

– Jag rusade in och väckte min man och sedan sprang vi och kollade men såg inget, säger hon.

LÄS MER: Polisfacket om explosionen: Ytterst allvarligt

Oklar hotbild

Explosionen visade sig vara en bilbomb och just nu utreder man om det fanns hotbild mot den polischef som bor på adressen där bilen stod.

– Det var ju en rejäl smäll, hördes lång väg, så det är klart att det är otäckt, säger grannen.

Polisen knackar just nu dörr i området för att samla vittnesuppgifter.

LÄS MER: Polischefen: ”Jag vill inte kommentera det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombattentat mot polischef

Mer i ämnet