Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningsledare Pontus Bjuring Gerlich berättar om släckningsarbetet vid den våldsamma branden efter explosion i Hässelby. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detonation och brand hos mordmisstänkta i Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

Det har skett detonationer både i Huddinge och Hässelby tidigt på måndagsmorgonen. På den senare adressen bor två personer som sitter häktade misstänkta för mordet i Jordbro, varav en har tidigare rört sig i nazistiska kretsar.

Vid klockan 06.28 detonerade något i ett radhusområde i Hässelby villastad i västra Stockholm. Snabbt blev hela huset övertänt och elden har spritt sig till intilliggande radhus.

– Den aktuella bostaden är totalförstörd, det är bara bråte kvar av den. Det brinner fortfarande i de hus som ligger runtomkring. Det brinner i taket i bostäderna, säger Daniel Wikdahl på Stockholmspolisen.

Ingen person ska vara skadad. Enligt polisen har ett tiotal bostäder evakuerats.

Kopplas till dödsskjutningen i Jordbro

Enligt uppgifter till SVT Nyheter kan adressen i Hässelby kopplas till två av de tre personer som häktats efter skjutningen i Jordbro i torsdags, där en 23-årig man sköts till döds och en annan skadades.

En av de mordmisstänkta är en 22-årig man som tidigare rört sig i nazistiska kretsar. Han är dömd för flera brott, bland annat narkotikabrott och hets mot folkgrupp 2019, efter att ha burit nazistsymboler i samband med en demonstration arrangerad av nazistgruppen Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Två timmar före explosionen i Hässelby ska något ha detonerat i ett radhusområde i Fullersta i Huddinge söder om Stockholm. En dörr har sprängts bort på en adress, och enligt polisen fanns flera personer inne i huset vid händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elden har spritt sig till intilliggande hus efter att en explosion har inträffat vid en bostad i Hässelby villastad. Foto: Stockholm Blåljus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.