Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Janne Åkesson, Swepix

Man skjuten till döds i Jordbro

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits till döds i en skottlossning i Jordbro, söder om Stockholm, och ytterligare en man är skottskadad – i nuläget är fyra personer anhållna och två personer är gripna.

Strax innan midnatt fick polisen larm om höga smällar i Jordbro, söder om Stockholm.

Två män hittades skottskadade och livräddande åtgärder sattes in på en av männen. Trots det gick inte hans liv att rädda.

Våldsvågen i Stockholm

– Mannen som är avliden är över tjugo år, säger Per Fahlström presstalesperson vid polisen.

Den andre mannen som är i 35-40 årsåldern är förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Hans tillstånd är inte livshotande.

Flera gripna

Jakten efter gärningspersoner har lett till att fyra personer nu är anhållna och två personer är gripna. En kvinna och fem män som alla är i 20-årsåldern är misstänkta. Brottsrubriceringen är mord och medhjälp till mord.

Under kvällen och natten har flera fordon kontrollerats.

– Vi jobbar hårt med utredningen utesluter inte fler gripande, säger Per Fahlström.

Strax efter skottlossningen sa en person i området till SVT ”folk skriker och gråter och jag har aldrig hört så höga smällar”.

Polisen ska vid midnatt ha fått samtal om att en boende i ett radhus i Haninge kommun, vaknat av glaskross. Ljudet visade sig komma från att ett fordon kört in i fasaden. Två män ska ha sprungit från fordonet upp mot skogen. Polisen sätter det i samband med skjutningen i Jordbro.

Ingen person som var i radhuset skadades när fordonet kördes in.

Utreder kopplingar

Polisen utreder om händelsen kan kopplas till den senaste tidens våldsvåg.

– Vi undersöker noggrant om det finns kopplingar men det är i nuläget för tidigt att säga, säger Per Fahlström.

En i raden av skjutningar

Under onsdagskvällen avled en ung man till följd av en skottlossning vid Mälarhöjdens IP, söder om Stockholm.

Rättelse: I en tidigare version av texten stod det att september i år är den dödligaste månaden sedan polisen började föra statistik 2016. Det stämmer inte utan rätt är att det är den dödligaste månaden sedan december 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet