Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Sara Nuder på plats vid Mälarhöjdens IP berättar om dödsskjutningen. Foto: Blåljusbilder/SVT

Skottlossning på idrottsplats i Fruängen i södra Stockholm – en död

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under onsdagskvällens träningar på Mälarhöjdens IP i södra Stockholm sköts en ung man ihjäl på parkeringen. En tränare berättar hur ljudet av skott fick alla att springa.

Skjutningen skedde strax före klockan 19 på onsdagen vid parkeringen intill Mälarhöjdens IP som var full med folk.

Den unge mannen träffades av skott och avled på platsen. Enligt uppgifter till SVT rör det sig om en man i 18-årsåldern och skjutningen ska vara kopplad till Foxtrot-konflikten.

Våldsvågen i Stockholm

– Det finns tecken på att det kan vara kopplat till våldsvågen eftersom det har varit skjutvapen och det har hänt i Stockholm, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen.

Polisen utreder mord och har genomfört en brottsplatsundersökning.

Polisen fick larm klockan 18.43 på onsdagen om en skottlossning vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen i södra Stockholm. Väl på plats anträffades en skottskadad man. Hans liv gick inte att rädda. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Barn och unga på plats

Fyra lag tränade när skjutningen inträffade. En tränare berättar att de hörde skott och alla började springa.

– Där var både barn och ungdomar i träningskläder, säger en person som var i närheten.

SVT:s reporter på plats uppger att såväl vuxna som barn var oerhört skärrade.

Vid 21.30-tiden på kvällen var det fortfarande barn kvar innanför avspärrningarna, med föräldrar som väntade utanför för att hämta dem.

– Det var ganska rörigt. Man såg många poliser och ungdomsgäng. Det kom föräldrar med bilar och skulle hämta sina barn som hade varit på fotbollsträning, berättar en man.

Video sprids på sociala medier

Enligt polisen har flera personer hämtats in till förhör. Senare under onsdagskvällen började även en video spridas på sociala medier som visar hur den unge mannen blir skjuten.

– Men det är mycket olämpligt, oetisk och obehaglig. Både att videon tagits och att den sprids. Det finns mycket som är obehagligt med det som har hänt, säger Mats Eriksson till Aftonbladet.

Polisen har även gått ut med att en grå Toyota RAV4 med tonade rutor bak har observerats i samband med mordet. De uppmanar allmänheten att kontakta polisen om man har sett bilen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungdomar som skrek ”någon skjuter, någon skjuter” berättar SVT:s reporter på plats vid Mälarhöjdens IP. Foto: Makan Rahmati/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet