Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Risken finns att det kan eskalera ännu mer”. Hör SVT:s krimreporter Diamant Salihu. Foto: SVT/Cornelia Shauermann

Diamant Salihu om senaste tidens skjutningar: ”Risk att det kan eskalera ännu mer”

Uppdaterad
Publicerad

Två skjutna på kort tid i Stockholmsområdet. Enligt SVT:s reporter Diamant Salihu finns det i ett av fallen en koppling till gamla gängkonflikter som nu blossat upp på nytt.

I Bredäng i södra Stockholm sköts en man i 45-årsåldern ihjäl tidigt på måndagsmorgonen. Två personer har gripits och polisen ser i nuläget ingen stark koppling till gängkriminalitet.

Vid 21-tiden kvällen innan skadas en man i 60-årsåldern allvarligt i en skjutning i Flemingsberg söder om Stockholm. Enligt uppgifter till SVT är en anhörig till mannen medlem i ett kriminellt gäng.

Våldsvågen i Stockholm

Nyligen släpptes flera personer i den kriminella gängmiljön från fängelse. Enligt SVT:s reporter Diamant Salihu har det bidragit till att en konflikt mellan flera olika nätverk från olika områden har blossat upp på nytt.

Rättelse: I en tidigare version av videon sades felaktigt att den man som i söndags sköts i Flemingsberg skjutits ihjäl. Mannen är allvarligt skadad, men vid liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet