Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetet med att flytta fordonet har varit stort och SL har behövt kalla in flera ersättningsbussar. Tågen började rulla vid niotiden på söndagsmorgonen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Etiopiska ambassaden ber om ursäkt för övergiven diplomatbil på tågspår

Uppdaterad
Publicerad

En diplomatbil som körts upp på tågspåren – och sedan övergivits skapade stora problem i morgontrafiken. Nu tar etiopiska ambassaden på sig händelsen och ber om ursäkt.

Problemen på tvärbanan mellan Solna och Alvik har pågått sedan 05 på söndagsmorgonen.

– Eftersom det inte finns en bilväg har det varit ett stort arbete att få bort fordonet men 09.17 började trafiken rulla igen, säger Andreas Strömberg, presschef på SL

Polisen och SL larmades om minibussen, som är en diplomatbil, strax innan 02-tiden under natten till söndagen. Den hittades övergiven på spåret och polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Etiopiska ambassaden skriver i ett mejl till SVT att: ”Vår ambassad beklagar olyckan och besvären den orsakade. Vi har inlett en intern utredning kring hur olyckan inträffade.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.