Död man hittad på hotell i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hittade polisen en död man på ett hotell i centrala Stockholm. Än är det inte klart hur mannen avlidit, men en förundersökning om mord har inletts.

– När man inte kan se på en gång varför personen är avliden inleder man en förundersökning. Kroppen ska obduceras, men innan man vet vad som hänt kan ju folk glömma och spår försvinna. Därför är det viktigt i det här läget att man gör utredningsåtgärder, säger Towe Hägg, presstalesperson hos polisen.

I väntan på resultaten från obduktionen har polisen haft tekniker på plats, undersökt övervakningskameror från hotellet, och försökt kartlägga mannens rörelser före hans död.

Mannen har identifierats men alla anhöriga är ännu inte underrättade, därför väljer polisen att inte gå ut med några fler detaljer om honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.