En person hittades död i Järlasjön i Nacka under söndagen. Foto: Brottsplats Sthlm

En person hittad död i sjö – polisen: ”Har legat en tid”

Uppdaterad
Publicerad

En död person har hittats i Järlasjön i Nacka på söndagen. Det var förbipasserande som såg kroppen en bit ut i vattnet och som larmade polis.

Larmet kom in vid 13-tiden på söndagen. Polisens tekniker har varit på plats under dagen men vid 16-tiden var dödsorsaken ännu okänd och man visste inte heller hur länge personen legat i vattnet.

– Det är svårt när en person legat i vattnet en stund. Det har inte hänt idag, det kan jag säga, det rör sig om en tid i varje fall, men jag kan inte säga mer. Allt beror på lufttemperatur, vattentemperatur, vilket skick kroppen var i när det hamnade i vattnet och mycket annat, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Identiteten på den avlidne är också okänd. Teknikerna på plats har inte ens säkert kunnat fastställa om det rör sig om en man eller kvinna.

– Jag pratade med förundersökningsledaren på plats som sade att det inte går att säga säkert.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men det är i sammanhanget en rutinåtgärd, menar Eva Nilsson.

– Vi måste göra det för att kunna göra en teknisk undersökning. Just nu har vi ingen aning om vad som hänt, säger Eva Nilsson,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.