Polisen spärrade av platsen efter att en död person påträffats i Spånga. Foto: Brottsplats Sthlm

Ung man hittad skjuten till döds i Spånga

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern person har hittats avliden utomhus i Spånga i Stockholm under morgonen. Enligt polisen var mannen skottskadad och en förundersökning om mord har inletts.

– Det var en anmälare som såg den här livlösa personen och ringde oss, och det visade sig att han var avliden, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen var mannen skottskadad och förundersökning om mord är inledd. Den mördade mannen har tidigare inte dömts för några grova brott men flera ringa narkotikabrott.

När SVT besöker platsen där kroppen hittades är ett stort område avspärrat. Jenny Edenberg som bor i området är orolig efter händelsen.

– Det är obehagligt att det är så nära. Man blir orolig i och med att mina barn tar den här vägen varje dag. De är ute sent på kvällarna. Jag känner oro av att gå ut sent på kvällen för att rasta min hund. Det är hemskt att det kan ske mitt i ett bostadsområde, säger hon.

Ingen person är gripen.

Vet du mer? Tipsa oss här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.