En död person hittades i Märsta på onsdagskvällen. Polisen misstänker mord. Foto: Björn Lockström/SVT

En person anhållen misstänkt för mord i Märsta

Publicerad

En person hittades död utomhus i Märsta norr om Stockholm vid 19-tiden på onsdagen. Enligt Sigtuna kommun handlar det om en elev på en skola i kommunen.
– De uppgifter som vi har är att det rör en av våra elever, säger Anna Jernberg Carlson, pressansvarig på Sigtuna kommun.
En person är anhållen misstänkt för mord.

Det var under onsdagskvällen som en avliden person hittades utomhus i ett skogsområde med motionsspår i Märsta, i Sigtuna kommun.

– Jag kan bekräfta att det påträffats en avliden person i Märsta i går kväll och att det på grund av omständigheter, som jag i nuläget inte kan gå närmare in på, har inletts en förundersökning om misstänkt mord, säger kammaråklagare Rickard Wahlqvist vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

En person är nu anhållen misstänkt för mord.

– Status i ärendet just nu är att utredning pågår och en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Framställan om offentlig försvarare skickades in till tingsrätten under natten till i dag. Då förundersökningen fortfarande är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede kan jag inte gå in på fler detaljer än så, säger Rickard Wahlqvist.

Kommunen sätter in åtgärder på skola

Enligt uppgifter till tidningarna Expressen och Aftonbladet är offret en tonårspojke.

Enligt Sigtuna kommun rör det sig om en elev på en av deras skolor.

– De uppgifter som vi har är att det rör en av våra elever, säger Anna Jernberg Carlson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Kommunen har valt att sätta in extra personal på skolan under dagen i form av psykologer och kuratorer.

– Många elever har ett behov av att prata, konstaterar Anna Jernberg Carlson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Polisen på plats för folk som har frågor

Samtidigt pågår trygghetsskapande insatser i området under dagen med fler poliser och polisens mobila kontor på plats.  

– Vi är på plats under dagen och polisens mobila kontor kommer att vara uppställt ifall folk har frågor, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till SVT Nyheter Stockholm.

Polisen håller förhör med vittnen och närboende och ett större område har spärrats av runt platsen där personen hittades.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer