Foto: Scanpix.

Dödsfallet på Reimersholme var rånmord

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmpolisen bekräftar att dödsfallet på Reimersholme rör sig om ett misstänkt rånmord.

En hittades i natt död i en lägenhet på Reimersholme i Stockholm och polisen misstänker ett brutalt rånmord. Mannen och hans hustru hölls bundna i hemmet medan rånarna gav sig av för att länsa mannens företagslokal.

Klockan 18.30 på tisdagen trängde sig tre män in i lägenheten på Vindragargatan. Kvinnan som öppnade dörren bands fast. Efter cirka en och en halv timme kom hennes man hem. Även han blev bunden av rånarna, uppger Stockholmspolisen.

Rånmord på Reimersholme

Guldhandlare

Mannen är enligt flera medier en framgångsrik guldhandlare och affärsinnehavare.

– Efter att ha fått vissa uppgifter lämnar två av rånarna lägenheten och tar sig förmodligen till mannens företag på Rosenlundsgatan, säger polisens presstalesman Lars Byström.

Enligt den döde mannens bror, som Expressen har pratat med, så lämnade mannen över nycklar och koder till affärslokalen, kassaskåp och larm.

Enligt brodern ska tumult ha uppstått efter att mannen inte kunde lämna ut koden till ett av kassaskåpen. Hustrun ska då ha lyckats fly ut ur lägenheten för att få hjälp. Utanför lägenheten hörde hon mannen ropa på hjälp, när hon återvände hade mannen attackerats med någon typ av tillhygge, skriver tidningen.

Hustrun ringde polis och ambulans men mannens liv gick inte att rädda.

Klockan 00.30 fick polisen larm. En förundersökning om mord har nu inletts.

Polisen söker tre män

Polisen söker nu efter tre män i 25-årsåldern.

– 170-180 centimeter långa med mörka kläder. Vi är intresserade av iakttagelser mellan klockan 18.00 och 00.30 på Vindragarvägen och Rosenlundsgatan, säger Byström.

Om rånarna lyckades ta sig in i mannens affär på Rosenlundsgatan är ännu inte bekräftat, enligt polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånmord på Reimersholme

Mer i ämnet